Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
beste vloeropties

Tijd voor een nieuwe vloer? Dit zijn de vier beste opties van nu!

Na een aantal jaar is het begrijpelijk dat je toe bent aan een nieuwe uitstraling van je woning. De vloer heeft een grote impact op hoe een ruimte aanvoelt. Het kan het dus waard zijn om de vloer na een aantal jaren te vervangen.

Maar welke opties zijn er allemaal? Van houten vloeren tot tegels en van tapijt tot vinyl, er zijn talloze mogelijkheden om je vloer een frisse uitstraling te geven. In dit artikel delen we vier goede opties voor jouw nieuwe vloer in huis.

Houten vloer: tijdloos en sfeervol

Veel mensen kiezen voor een houten vloer. Dit is namelijk tijdloos en kan voor een warme sfeer zorgen. Met een houten vloer zit je nooit verkeerd omdat er oneindig veel keuzes zijn. 

Of je nu kiest voor massief houten planken of laminaat, een houten vloer brengt direct warmte en karakter in je interieur. Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren en designs waar je uit kunt kiezen.

Houten vloeren zijn duurzaam en gaan lang mee, mits ze goed onderhouden worden. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken en passen ze bij vrijwel iedere interieurstijl.

Tegels: praktisch en stijlvol

nieuwe tegelvloer kiezen

Tegels zijn erg praktisch en een stijlvolle optie voor een vloer. Ook bij tegels zijn de opties eindeloos en kun je alles vinden waar je van droomt. Van keramische tegels, natuursteen tegels of betonlook tegels, er is voor ieder wat wils. Tegels zijn daarnaast ook gemakkelijk schoon te houden en kunnen goed tegen vocht.

Daarnaast zijn tegels verkrijgbaar in alle kleuren, patronen en formaten, waardoor je eindeloos kunt variëren en combineren. Een vloer met tegels is ideaal voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer of hal.

Tapijt: comfortabel en geluiddempend

Soms voelt tapijt een beetje uit de tijd, maar tapijt is een geweldige vloerbedekking. Tapijt is comfortabel en geluiddempende, dat zorgt voor een warme en knusse uitstraling in huis. Tapijt voelt zacht aan en is ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer.

Daarnaast is tapijt verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je eenvoudig een persoonlijke touch aan je interieur kunt geven. Online Tapijttegels kopen is een handige optie als je op zoek bent naar een breed assortiment en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Vinyl: voordelig en onderhoudsvriendelijk

De laatste optie is Vinyl. Het is een voordelige en onderhoudsvriendelijke optie voor een nieuwe vloer in huis. Vinyl is verkrijgbaar in diverse dessins en structuren, waardoor je kunt kiezen voor een vloer die nauwelijks van echt hout of tegels te onderscheiden is.

Vinyl is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Dit maakt het ideaal voor bijvoorbeeld de keuken of kinderkamer. Daarnaast is vinyl geluiddempend en voelt het comfortabel aan onder de voeten.

Vorig artikel Slimme trucs om je woonkamer beter in harmonie te brengen
Volgend artikel De voordelen van een visgraat vloer

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden