Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
Huisnummer trends

Huisnummer trends

Een huisnummer of een huisnummer bordje wordt vaak over het hoofd gezien bij het opknappen en inrichten van een huis. Toch kan dit detail een grote impact hebben op de uitstraling van je entree én je dagelijkse leven. En wat zijn nu eigenlijk de huidige trends op het gebied van huisnummers? Wij vertellen het je.

Waarom is een huisnummer zo belangrijk?

Stel je voor: je hebt net je droomhuis gekocht of je huidige woning flink opgeknapt. De gevel ziet er spik en span uit, de tuin is perfect onderhouden, maar dat oude huisnummer bordje hangt nog steeds naast de deur.

Dit bordje is eigenlijk het verborgen visitekaartje van je huis. Een stijlvol en goed gekozen naambordje voordeur kan dan ook veel vertellen over de bewoners en hun oog voor detail.

Naambord huis kiezen

Huisnummers zijn er in allerlei formaten, materialen, kleuren en stijlen. Natuurlijk speelt persoonlijke voorkeur en smaak een allesbeslissende rol bij je keuze voor een huisnummer. Onderzoek wijst uit dat kleuren en vormen invloed hebben op onze perceptie en emoties.

Zwarte huisnummers op een witte achtergrond geven bijvoorbeeld een gevoel van tijdloosheid en autoriteit. Mat geborsteld RVS straalt moderniteit en verfijning uit, wat perfect is voor wie een strakke en professionele uitstraling wil.

Welke huisnummer trends zijn er?

huisnummer zwart

De wereld van huisnummer bordjes kent ook zijn trends, dit zijn enkele stijlen die je momenteel veel ziet:

  • Industrieel design: robuuste materialen zoals roestvrij staal met een vet lettertype. Het cijfer mag lekker opvallen. RVS is ook nog eens duurzaam, wat ook niet onbelangrijk is in de tijd waar we in leven.
  • Grote huisnummers: the bigger, the better! Minimalisme is niet besteed aan deze trend, want grote huisnummers zijn niet te missen. Deze staan prachtig op grote gevels, waar ze de ruimte krijgen om goed tot hun recht te komen.
  • Klassiek: voor degenen die houden van een nostalgische uitstraling zijn klassieke huisnummers een perfecte keuze. Vintage huisnummers passen naadloos bij jaren 30 huizen en andere oudere woningen.
  • Familiegerichtheid: maatwerk en personalisatie in huisnummerborden geven jouw huis een persoonlijke touch. Ga dus voor een huisnummerbord met naam! Door de namen van je familieleden te vermelden, krijgt ieder gezinslid een speciaal plekje. Ook versterkt dit het familiegevoel!
Vorig artikel Minimalistisch en knus? Wij delen 5 unieke tips met je!
Volgend artikel Hoe je de Perfecte Bank voor een Kleine Woonkamer Kiest

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden