Doorgaan naar inhoud
Hét woonplatform van NL & BE
Hét woonplatform van NL & BE
voorkom insecten in huis

Met deze tips komen de insecten je huis niet binnen

Insecten zijn hartstikke interessant, maar je hebt ze liever niet in je huis. Sommige mensen zijn bang voor insecten, maar ze kunnen je woongenot ook danig inperken. Insecten komen vooral veel in de zomer en lente voor. Denk aan muggen en vliegen. Maar motten zijn bijvoorbeeld het hele jaar actief. 

In principe kun je dus het hele jaar last hebben van insecten, maar gelukkig kun je maatregelen nemen om ze te voorkomen. Want het is beter dat ze helemaal niet je woning binnenkomen in plaats van dat je ze moet bestrijden, want daar word je niet blij van. Het is bovendien ook zielig om ze te vermoorden, want ze horen ook bij de natuur. 

Renovatiemaatregelen nemen 

Zorg ervoor dat insecten niet je huis binnenkomen door zo spoedig mogelijk renovatiemaatregelen te nemen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar voor de meeste maatregelen heb je amper hulp nodig. 

Allereerst is het relevant om alle naden en kieren te dichten. Dat zijn namelijk de plaatsen waar insecten gemakkelijk tussendoor komen. Het zijn immers hartstikke kleine diertjes. Plan dus een dagje voor dit klusje in. 

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de lucht in je woning schoon is en om die reden heb je vast veel ventilatiegaten in je woning. Hartstikke handig natuurlijk, maar ook daar komen insecten gemakkelijk door. Plaats daarom insectengaas voor de ventilatiegaten en geef ze geen kans.

En als laatste, de meest relevante tip: plaats voor alle deuren en ramen die vaak opengaan horren die je kunt kopen bij handigehorren.nl. Ze verkopen daar verschillende type horren, zoals inzethorren. 

horren insecten in huis

Alles schoonhouden

Hygiëne in je woning is natuurlijk heel belangrijk. Daarmee voorkom je ziektes, je woning ziet er daardoor mooier uit en tegelijkertijd trek je dan minder ongedierte aan. Natuurlijk is de kans groot dat je in je woning ergens wel voedselbronnen hebt.

Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, want dan heb je regelmatig met kruimels te maken. Bijvoorbeeld op de vloer, tafel en misschien zelfs op de kamers wanneer ze daar ook eten. In principe is het heel simpel: als je insecten in je woning wilt voorkomen, dan is het relevant om alles schoon te houden. 

Dit hoeft niet heel veel werk te zijn. Je kunt gewoon een kruimeldief kopen of een handige robotstofzuiger als je een iets groter budget hebt. Die maakt alles in je woning snel en vakkundig schoon. 

Andere maatregelen

Er zijn ook nog vele andere maatregelen die je kunt nemen om insecten te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor minder vocht in je woning door de badkamer altijd uit te drogen nadat je hebt gedoucht. Veel insecten, zoals kakkerlakken, houden immers van vochtige ruimtes. Of koop sterk geurende planten. 

Al met al zijn er dus veel oplossingen, dus voorkom frustraties en ga voor een insectloze woning. 

Vorig artikel Hoe Je Zelf Je Bank Kunt Reinigen: Gids voor Lichte en Zware Vervuiling
Volgend artikel Bloedvlekken verwijderen op moeilijke oppervlakken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden