Doorgaan naar inhoud
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
chalet inrichten tips

Een chalet inrichten: tips voor een gezellig vakantieverblijf

Vakantie vieren in je eigen chalet: een moment om even heerlijk tot rust te komen en te genieten van de gezelligheid. Toch is het pas écht gezellig als je het chalet ook op die manier hebt ingericht. Hoe kun je jouw chalet gezellig en sfeervol inrichten? Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Kies voor compacte en multifunctionele meubels

Een chalet is vaak van compact formaat. Het is daarom belangrijk om jouw chalet zo praktisch mogelijk in te richten, waarbij je zo veel mogelijk gebruik maakt van de ruimte. Het is daarom een slimme tip om te kiezen voor compacte en multifunctionele meubels.

Denk bijvoorbeeld aan een tafel die je kunt uitschuiven, een bank die je kunt openklappen om daar spullen in op te bergen of een kast die je ook kunt gebruiken als roomdivider.

Deze tip geldt niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor bijvoorbeeld de keuken. Kies voor praktische en hoge keukenkastjes waar je veel spullen in kunt opbergen. Ook kun je bijvoorbeeld een plank in de keuken maken waar je ook weer keukenspullen op kunt neerzetten.

In de slaapkamer kun je denken aan een bed waar lades onder zitten, of een wat hoger bed waar je dozen met spullen onder kunt verschuiven. Dit is weer handig voor bijvoorbeeld de extra dekens, kussens en andere slaapspullen die in een kast normaal gesproken veel ruimte in beslag nemen.

Tip 2: Meubels die bij elkaar passen

chalet meubels kiezen

Om ervoor te zorgen dat alles een gezellig en knus geheel vormt, is het wel belangrijk om de meubels op elkaar af te stemmen. Zorg ervoor dat je een stijl of twee stijlen doorvoert in het chalet.

Je kunt denken aan de moderne stijl, de Scandinavische stijl of de landelijke stijl of een combinatie van deze stijlen. Als het een geheel vormt, kan dit ook weer rust uitstralen. En dat is natuurlijk wat je wil: dat je vakantiehuis een gezellige maar ook een rustige uitstraling heeft.

Daarnaast kun je de puntjes op de i zetten door wat accessoires neer te zetten: denk aan een mooie vaas met droogbloemen of wat planten in mooie potten. Als je het chalet ook tussendoor gaat verhuren, is het natuurlijk wel slim om te kiezen voor accessoires die wel tegen een stootje kunnen.

Tip 3: Creëer ook een plekje waar je kunt ontspannen

Als je een paar dagen verblijft in je chalet, wil je hier natuurlijk ook tot rust komen. Zo kun jij je in die paar dagen weer opladen, zodat je vervolgens weer vol energie en goede moed jouw dagelijkse taken kunt oppakken.

Het is daarom ook belangrijk om een plekje te creëren waar je kunt ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld een hoekje zijn in de woonkamer met een lekkere fauteuil. Een boekje lezen, een filmpje kijken of gewoon even chillen: heerlijk!

Is het goed weer? Dan kun je natuurlijk ook de tuin erbij betrekken: maak hier een plekje waar je kunt relaxen met je familie of vrienden. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat bij de bomen of een loungebank op het terras.

Tip 4: Vergeet niet om een verzekering af te sluiten

Als je jouw chalet knus en gezellig hebt ingericht, is het wel zo fijn dat je ook de boel goed hebt verzekerd. Het is immers zonde als er iets met jouw gloednieuwe meubels gebeurt. Het is daarom erg belangrijk om je chalet goed te verzekeren. In deze verzekering is jouw chalet verzekerd, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw inboedel mee te verzekeren.

Op deze manier is zowel jouw chalet als de inhoud ervan goed verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld storm of diefstal. Wel zo fijn om te weten.

Vorig artikel Waarom akoestische panelen bijdragen aan een prachtig interieur
Volgend artikel De invloed van kleuren op ons humeur en interieur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Contact
Verzending & Bezorgen
Retourneren & Ruilen
Reviews op Trustpilot