Doorgaan naar inhoud
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer? Dit zijn 4 tips om deze functioneel in te richten

Een kleine woonkamer kan een uitdaging zijn om in te richten. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit de ruimte halen. Met de juiste tips en trucs kun je er toch voor zorgen dat de ruimte optimaal benut wordt.

In dit artikel delen we 4 handige tips om een kleine woonkamer functioneel in te richten. Op die manier kun je toch genieten van een gezellige en praktische leefruimte. 

Maak gebruik van multifunctionele meubels

In een kleine woonkamer is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Er zijn een aantal handige manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van meubels die meerdere functies kunnen hebben. Denk hierbij aan een kast woonkamer die zowel als opbergmeubel en als roomdivider kan dienen.

Op deze manier creëer je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een afscheiding tussen bijvoorbeeld de zithoek en de eethoek. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kleine fauteuil die zowel comfortabel als compact is. Op die manier maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Maak gebruik van klapstoeltjes voor momenten waarop je visite krijgt. Daarmee zorg je ervoor dat je voldoende zitplekken hebt op zulke momenten. Deze stoeltjes kun je na gebruik weer inklappen en opbergen.

Je kunt je woonkamer ook multifunctioneel inrichten door gebruik te maken van een poef of een hocker. Deze kun je als verlenging van de bank gebruiken. Zo heb je toch een soort loungebank en tegelijkertijd een extra zitplek. 

Kies voor lichte kleuren en spiegels

kleine woonkamer styling

Er zijn ook een aantal manieren waarop je een ruimte optisch groter kan laten lijken. Zo voelt de ruimte minder opgepropt. Dit doe je door te kiezen voor lichte kleuren en het gebruik van spiegels. Lichte kleuren weerkaatsen het licht en zorgen voor een ruimtelijk effect, terwijl spiegels de ruimte nog meer kunnen vergroten door het creëren van diepte.

Door bijvoorbeeld een grote spiegel aan de wand te hangen lijkt de woonkamer direct een stuk ruimer en lichter. Daarnaast kun je met spiegels ook mooie accenten aanbrengen in de ruimte en een gevoel van luxe creëren. Het is ook belangrijk om veel in de hoogte te werken. Zo houd je zoveel mogelijk loopruimte vrij in je woonkamer. 

Kies voor slimme opbergoplossingen

In een kleine woonkamer is het belangrijk om goed na te denken over de opbergmogelijkheden. Op die manier zorg je ervoor dat de ruimte netjes en georganiseerd blijft. Kies daarom voor slimme opbergoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een kast woonkamer met geïntegreerde opberglades of een salontafel met opbergruimte.

Op deze manier kun je spullen makkelijk uit het zicht opbergen en voorkom je dat de woonkamer rommelig oogt. Je kunt online zoeken op ‘kast woonkamer’ om inspiratie op te doen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van wandplanken, manden en dozen om spullen op te bergen en zo de ruimte optimaal te benutten.

Creëer eenheid en balans in de ruimte

Om een kleine woonkamer functioneel en harmonieus in te richten, is het belangrijk om eenheid en balans te creëren in de ruimte. Kies daarom voor meubels en accessoires die goed bij elkaar passen en zorg voor een goede mix van materialen en texturen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale basis en deze vervolgens aan te vullen met warme accenten en opvallende details.

Je creëert zo een gezellige en sfeervolle woonkamer waarin alles in balans is. Daarnaast kun je ook werken met verschillende hoogtes en dieptes om de ruimte meer dynamiek te geven en het geheel interessanter te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door hangplantjes op te hangen op verschillende hoogtes. Ook kunnen verschillende kleuren posters al veel verschil maken in de diepte in je woonkamer. 

Vorig artikel 4 tips om je huis een upgrade te geven
Volgend artikel Kleur en textuur: creëer een warme sfeer in huis

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Contact
Verzending & Bezorgen
Retourneren & Ruilen
Reviews op Trustpilot