Doorgaan naar inhoud
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
populaire gordijntrends 2024

Trend alert: de meest populaire kleuren en patronen voor gordijnen dit jaar

Zijn jouw gordijnen aan vervanging toe of heb je net een nieuw huisje waar nog geen gordijnen hangen? Dan sta je voor een geweldig leuke uitdaging, namelijk het kiezen van de perfecte gordijnen op maat.

Je wilt natuurlijk de juiste keuze maken, want je zult de komende jaren nog tegen deze gordijnen aankijken en dan wil je natuurlijk niet hebben dat je ze na een paar maanden al niet meer mooi vindt. Daarom delen we in deze blog de meest populaire kleuren en patronen voor gordijnen van dit jaar. Laten we gelijk erin duiken! 

Natuurlijke aardetinten 

Gordijnen koop je natuurlijk voor een aantal jaren. Daarom zijn aardetinten ook zo geliefd. Deze kleuren staan namelijk prachtig bij ieder interieur en zijn daarom perfect als je regelmatig wat dingen verandert in huis. Deze kleuren zijn namelijk heel makkelijk te combineren met allerlei stijlen en kleuren, dus absoluut een welverdiende trend en zeker het overwegen waard. 

Lichte pastelkleuren 

gordijnen trends

Pastelkleuren waren een tijd ontzettend trending en zijn toen weer een beetje van het toneel verdwenen. Inmiddels zijn ze dubbel en dik terug en het is heel goed te begrijpen waarom. Pastelkleuren stralen rust uit en staan ook ontzettend mooi bij vrijwel elk interieur. Je hebt heel veel verschillende pastelkleuren en het is de perfecte manier om subtiel wat kleur toe te voegen aan je interieur. 

Diepe, dramatische kleuren 

Haaks op de andere trends staat deze, maar daarom zeker niet minder mooi. Een andere geliefde keuze voor gordijnen zijn de diepe juweel tonen zoals smaragdgroen, robijnrood en saffierblauw. Deze diepe, dramatische kleuren creëren een luxe look en zorgen direct voor gezelligheid en sfeer in huis. Vooral voor woon- en eetkamers zijn deze kleuren ontzettend geliefd. 

De mooiste prints en patronen

Een van de meest populaire keuzes qua prints dit jaar moet toch wel de botanische print zijn. Je kent ze vast wel: de prachtige bladeren en bloemmotieven. Met deze geweldige printjes breng je al het moois van de natuur in huis. Ook heel populair zijn de geometrische patronen. Deze patronen passen heel goed in moderne interieurs.

De abstracte vormen geven een eigentijdse touch aan de ruimte. Vintage is natuurlijk al geen trend meer te noemen, maar toch zien we in 2024 nog  meer mensen teruggrijpen naar de vintage bloemenpatronen voor de gordijnen. Nostalgisch, romantisch en charmant: wie wil dat nou niet voor de ramen hebben hangen? 

Vorig artikel Kleur en textuur: creëer een warme sfeer in huis
Volgend artikel Waarom akoestische panelen bijdragen aan een prachtig interieur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Contact
Verzending & Bezorgen
Retourneren & Ruilen
Reviews op Trustpilot