Doorgaan naar inhoud
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
Nu tijdelijk: tot €25 korting op je eerste bestelling via onze nieuwsbrief!
kunstgras onderhouden tips

Thuis kunstgras onderhouden? Dit is wat jij moet doen.

Kunstgras wordt steeds populairder als alternatief voor natuurlijk gras, dankzij het lage onderhoud, de esthetische aantrekkingskracht en de duurzaamheid. Hoewel kunstgras aanzienlijk minder onderhoud vereist dan echt gras, is het niet helemaal onderhoudsvrij.

Om ervoor te zorgen dat je kunstgras er altijd op zijn best uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel. In deze blog bespreken we enkele belangrijke stappen en tips voor het onderhouden van jouw kunstgras thuis.

Regelmatig Borstelen

Een van de belangrijkste aspecten van kunstgrasonderhoud is het regelmatig borstelen van het gras. Door het gebruik, spelende kinderen, huisdieren en weersomstandigheden kunnen de vezels van het kunstgras platgedrukt raken.

Gebruik een borstel met synthetische haren om de vezels weer overeind te zetten. Borstel in verschillende richtingen om ervoor te zorgen dat de vezels weer rechtop komen te staan en een natuurlijke uitstraling behouden.

Bladeren en Puin Verwijderen

Net als bij een natuurlijke grasmat kunnen bladeren, takjes en ander vuil zich ophopen op het kunstgras. Het is belangrijk om deze regelmatig te verwijderen om te voorkomen dat ze zich vastzetten tussen de vezels. Gebruik een bladhark of een bladblazer om het vuil voorzichtig te verwijderen. Dit helpt ook bij het voorkomen van onkruidgroei.

Onkruidbestrijding

Hoewel kunstgras onkruidbestendiger is dan natuurlijk gras, kan onkruid toch zijn weg vinden naar de naden of randen van het gras. Om dit te voorkomen, kun je een milieuvriendelijke onkruidverdelger gebruiken. Regelmatige controle en verwijdering van onkruid helpt om je kunstgras er netjes en verzorgd uit te laten zien.

Vlekken en Geuren Verwijderen

vlekken geuren verwijderen kunstgras

Vlekken en geuren kunnen ontstaan door gemorste drankjes, huisdieren of andere bronnen. Het is belangrijk om deze snel aan te pakken om permanente schade of geuren te voorkomen. Voor vloeistoffen zoals frisdrank of sap kun je een mengsel van water en milde zeep gebruiken om de vlek schoon te maken.

Bij hardnekkige vlekken kan een mengsel van azijn en water effectief zijn. Spoel altijd goed na met schoon water om resten te verwijderen.

Voor huisdieren is het essentieel om regelmatig schoon te maken op de plekken waar ze hun behoeften doen. Verwijder vaste uitwerpselen direct en spoel de plek schoon met water. Voor urinevlekken kun je een mengsel van water en azijn gebruiken om geuren te neutraliseren.

Controleer de Infill

De infill, het materiaal dat tussen de vezels van het kunstgras wordt geplaatst, speelt een cruciale rol bij het behoud van de structuur en uitstraling van het gras. Door gebruik en weersomstandigheden kan de infill na verloop van tijd verschuiven of wegspoelen.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de infill gelijkmatig verdeeld is. Voeg indien nodig extra infill toe om kale plekken te voorkomen en het comfort van het gras te behouden.

Winteronderhoud

Hoewel kunstgras het hele jaar mooi blijft, is extra zorg nodig tijdens de wintermaanden. Bij sneeuw of ijs is het belangrijk om geen scherp gereedschap zoals schoppen te gebruiken, omdat dit de vezels kan beschadigen. Laat de sneeuw vanzelf smelten of gebruik een zachte borstel om het voorzichtig te verwijderen.

Bij ijzel kun je een mengsel van zout en zand gebruiken om uitglijden te voorkomen, maar zorg ervoor dat je het gras daarna goed schoonmaakt om zoutresten te verwijderen.

Jaarlijkse Inspectie

Tot slot is een jaarlijkse inspectie van je kunstgras essentieel. Controleer op beschadigingen, slijtage en mogelijke problemen met de drainage. Eventuele reparaties kun je het beste laten uitvoeren door een professional om te zorgen dat je grasmat in optimale staat blijft.

Regelmatigheid

Hoewel kunstgras onderhoud minder vereist dan natuurlijk gras, is regelmatig onderhoud noodzakelijk om de levensduur en het uiterlijk van je grasmat te behouden. Door regelmatig te borstelen, vuil en bladeren te verwijderen, vlekken snel aan te pakken en de infill bij te vullen, zorg je ervoor dat je kunstgras er altijd op zijn best uitziet.

Met deze eenvoudige stappen kun je jarenlang genieten van een prachtig, groen gazon zonder de moeite van traditioneel grasonderhoud.

Vorig artikel Waarom je een schildersbedrijf zou moeten inhuren voor het schilderen van je overkapping
Volgend artikel Welke boom in je tuin? 5 tips!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Contact
Verzending & Bezorgen
Retourneren & Ruilen
Reviews op Trustpilot