Doorgaan naar inhoud
Oktober Woonmaand 10% korting. Code: OKTOBER10
Oktober Woonmaand 10% korting. Code: OKTOBER10
welke boom in je tuin 5 tips

Welke boom in je tuin? 5 tips!

Je bent op zoek naar bomen voor in je tuin. Het zoeken van geschikte bomen is een leuke klus, maar kan soms ook best wel lastig zijn. Want welke boom kies je nu in je tuin? In deze blog krijg je 5 tips aan bomen, van uniekebomen.nl, die je zeker moet bekijken en overwegen. 

1. Walnotenboom 

De Walnoot hoogstam notenboom is een indrukwekkende toevoeging aan elke tuin. Deze boom kan uitgroeien tot een statige hoogte en produceert smakelijke walnoten die in de herfst geoogst kunnen worden. De diep gegroefde, lichtbruine noten zijn een heerlijke traktatie.

De walnoot heeft de voorkeur voor goed doorlatende, licht kalkrijke grond en een zonnige standplaats. Bovendien heeft deze boom een decoratieve waarde met zijn grote, samengestelde bladeren die in de herfst een gele kleur aannemen​.

2. Amberboom 

De Amberboom bolvorm is een eyecatcher dankzij zijn unieke bolvormige kroon. Deze boom biedt spectaculaire herfstkleuren, variërend van geel tot diep rood en paars.

De amberboom gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en is redelijk tolerant voor verschillende grondsoorten, zolang deze maar goed doorlatend zijn. Deze boom is perfect voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte groeiwijze en is ook populair vanwege zijn sierwaarde gedurende het hele jaar​.

3. Kurkeik 

De meerstammige kurkeik brengt een vleugje mediterrane sfeer naar je tuin. Deze boom staat bekend om zijn dikke, kurkachtige schors die een rustieke uitstraling geeft en ook nog eens brandvertragend is.

De kurkeik houdt van een zonnige standplaats en groeit het best in goed doorlatende zand- of leemgrond. Deze boom is winterhard en droogtebestendig, waardoor hij ideaal is voor tuinen die weinig onderhoud vergen.

4. Koningslinde 

Koningslinde tip boom tuin

De koningslinde in leivorm is een uitstekende keuze voor het creëren van natuurlijke schermen of schaduwplekken. Deze boom heeft een rechte stam met horizontaal geleide takken, wat zorgt voor een strak en gestructureerd uiterlijk.

De koningslinde bloeit in juni met geurige, geelachtige bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. Deze boom groeit goed in verschillende bodemtypes en kan goed tegen verharding, wat hem geschikt maakt voor stedelijke omgevingen.

5. Portugese Laurier (Prunus lusitanica 'Brenelia')

De Portugese laurier hoogstam is een elegante, wintergroene boom die het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Deze boom is perfect voor het creëren van privacy in de tuin dankzij zijn dichte bladerdek.

De Portugese laurier bloeit in het voorjaar met kleine, witte bloemen die later in het seizoen gevolgd worden door rode bessen. Deze boom groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

Hopelijk helpen deze 5 tips je met het maken van een goede keuze voor bomen in tuin. We wensen je veel genot van je bomen toe.

Vorig artikel Thuis kunstgras onderhouden? Dit is wat jij moet doen.
Volgend artikel De beste manier om tuinaarde af te voeren

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Contact
Verzending & Bezorgen
Retourneren & Ruilen
Reviews op Trustpilot